About me and this blog

About me and this blog

Acest blog reprezinta o  suma de notite tehnice , pareri personale si impartiale , neinfluentate de marketing , sponsorizari sau afinitati personale pentru un brand.

Articolele tehnice de pe acest site nu sunt menite sa inlocuiasca documentatia sau cursurile oficiale , ci sa explice practic anumite concepte.

About me 

Ma numesc Adrian Brunhuber si dupa 15 ani in domeniu , (inca) cred ca IT-ul se face din pasiune. 

Am avut privilegiul sa prind vremurile bune , in 1994 sa primesc un IBM 8086 (8Mhz , 512 Kb Ram , HDD MFM 21 MB si ecran verde negru Hercules) pe care foloseam  DOS-ul , Norton Commander , Pascal si ma jucam Prince of Persia , Xenon , Monkey Island si Prehistoric.

Din vremurile acelea si pana astazi au trecut 24 de ani alaturi de calculator. Am evoluat de la 8086 la 286 la 386 SX la 486 DX , de la speaker la soundblaster , la placi Vooodoo , la Pentium si Amd K6 pana la primele cluburi de internet din Arad (Millenium , Pentanet , Bitclub ) in care lucram ca administrator pe sume derizorii , marele beneficiu fiind access nelimitiat si o banda decenta de Internet. 

Internetul era tanar , folosit in principal pentru MiRC , Altavista pe post de motor de cautare , ping flood-ul , WinNuke si Subseven erau soft-urile noastre preferate , a fi operator pe canalul oficial al orasului garantandu-ti statutul de vedeta. Foloseam Netscape ca browser , modem-uri Zyxel sau US Robotics si Slackware instalat pe un PC pe post de router.

Probabil cel mai important moment in viata fiecarui IT-ist este momentul in care , cand dupa cativa ani petrecuti in Helpdesk , depanand hardware , reinstaland Windows-uri si driver-e , sa faci pasul urmator spre o specializare. Programare , baze de date , retelistica , administrare domenii de Windows , virtualizare , cloud , securitate , etc.  Pentru asta trebuie sa le incerci pe toate si sa realizezi ce ti se potriveste.

In cazul meu , dupa mai multe incercari cu programarea , administrarea  de Windows ,  am ajuns la un Curs de CCNA si am observat dupa cateva ore ca majoritatea conceptelor le inteleg natural , totul era logic si nu faceam un efort a intelege conceptele explicate.

Dar cursul nu a fost de ajuns si m-am pus pe invatat serios din pasiune si foame. Am subliniat „invatat din pasiune si foame” pentru ca in aceste cuvinte  se regaseste geneza multor IT-isti buni. Fara pasiune si foame nu poti exista in acest domeniu.  A se remarca ca „foame” nu este o metafora , e pur si simplu lipsa resurselor care te motiveaza. 

De la Administrator de retea la CET Arad pentru cativa ani , invatand pe cont propriu foarte multa teorie in retelistica, la ITPS Timisoara facand consultanta pentru clienti mari din Romania , acumuland experienta „hands-on” , la Senior Administrator la Panduit , avand in „mana” o retea intinsa pe tot globul , fabrici , birouri de vanzari , datancetere , la Flex pe partea de „Edge si Client Integration” , lucrand cu o infrastructura gigant si incepand sa lucrez cu tehnologii de top (Iwan , Loadbalancere F5 , DNS Load  Balancer  , Pulse Secure si Palo Alto)  .

Chiar si dupa multi ani in fata monitorului si a CLI-ului negru realizez cat de mult mai e de invatat si continui o sa fac ori de cate ori am ocazia.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *